Eerste namen voor Fortarock 2018

Fortarock 2018

DUTCH ONLY – De eerste namen voor FortaRock 2018 zijn bekend: PARKWAY DRIVE en NIGHTWISH!

Beide bands komen in 2018 voor een exclusieve show naar Goffertpark, Nijmegen! Nightwish op zaterdag 2 juni en Parkway Drive op vrijdag 1 juni. En dit is nog maar het begin, er zit nog veel meer moois in het FortaRock vat voor komend jaar!

Aanstaande vrijdag 15 september om 10.00 uur gaat de early bird verkoop van de combi-tickets van start! Deze kosten € 79 (excl. servicekosten) in plaats van € 89 en zijn gelimiteerd beschikbaar, wees er dus snel bij. De voorverkoop van dagkaarten gaat binnenkort van start.

Fortarock 2018 – Nightwish

De Finse symfonische metalband met Floor Jansen in de gelederen staat aan de absolute top van het genre. In 2015 gaf Nightwish voor het laatst twee concerten in Nederland. Beiden waren in een mum uitverkocht.

De band heeft een aantal bandontwikkelingen doorgemaakt, maar in de huidige line-up heeft de band met ‘Endless Forms Most Beautiful’ uit 2015 wellicht hun beste werk ooit afgeleverd. Het nummer ‘The Greatest Show On Earth’, afkomstig van dit album, wordt door oprichter Tuomas Holopainen nog steeds beschouwd als het voorlopige magnum opus van Nightwish. Maar een nieuw album is in de maak en het moet gek lopen wil dit ook geen absolute knaller worden. Lees ook ons verslag van Fortarock 2016!

Fortarock 2018 – Parkway Drive

Er is geen twijfel over mogelijk; Parkway Drive is de allergrootste metalcore band die het genre ooit heeft voortgebracht.

De sympathieke Australiërs hebben dan ook alleen maar sterke platen uitgebracht. Met ongelooflijk zware breakdowns, meeschreeuwbare refreinen en rauwe vocalen is Parkway Drive altijd herkenbaar gebleven in een overvol genre. Daar komt nog bij dat Parkway Drive door bijna constant te touren een enorm strakke liveband is geworden.

De show op FortaRock wordt gegarandeerd een waar spektakel, eentje die je nog lang bij zal blijven. Daarnaast is een nieuw album in de maak, eentje die harder zal zijn dan ‘Ire’ uit 2015. Prepare to be crushed by Parkway Drive!

Metal-Exposure

Learn More →